Weefstudio Leatemia wordt gerund door Loes Leatemia en Sera Koolmees

 

circle
circle
circle
circle

Loes Leatemia

Loes ontwikkelde een passie voor textiel en creativiteit via haar moeder, die altijd aan het naaien, borduren en schilderen was. Na twee jaar lerarenopleiding voor handvaardigheid en textiele werkvormen switchte Loes naar een studie culturele antropologie en voltooide haar master in materiële cultuur. Oorsprong, identiteit en hedendaagse cultuur zijn onderwerpen die haar interesseren. Zij werkt naast haar werk als weefster en beeldend kunstenaar als creatief verbinder aan duurzame verbindingen in de stad.

Om haar textiele en artistieke vaardigheden weer tot leven te brengen, volgde Loes meerdere masterclasses en opleidingen. In 2019 voltooide zij de 2-jarige DIY Textile opleiding in Amsterdam, in 2021 voltooide zij het basisjaar aan De Ambachtelijke Weverij. Zij volgde meerdere masterclasses in Saori weven, verven met Indigo, Japanse reparatietechniek boro, linnen weven en bindingsleer. 

 

Sera Koolmees

Sera  was al jong gefascineerd door textiel, culturen, verhalen en films. Na een reis door Zuid-Amerika werd de liefde voor weven nog sterker. Ook de verhalen van vrouwen over de betekenis van textiel en het weven in hun leven lieten een blijvende indruk achter. Terug in Nederland studeerde Sera culturele antropologie en deed ze gelijktijdig ook de audiovisuele afdeling op de Gerrit Rietveld Academie. Na beide studies afgerond te hebben, werkte ze op het snijvlak van communicatie & participatie voor maatschappelijke organisaties waarbij ze haar creatieve achtergrond zoveel mogelijk inzette. 

In haar vrije tijd verdiepte Sera zich in het handweven, het maken van collages en foto-borduren. Ze volgde een cursus bij de Ambachtelijke Weverij, workshops bij de Textielfabrique, totdat ze het Saori-weven ontdekte bij Loes. Helemaal op haar plaats in het vrije weven, trekt ze graag met Loes op om meer mensen te inspireren met de liefde voor het weven.