Weefstudio Leatemia wordt gerund door Loes Leatemia en Olivia de Ruiter. Leatemia is een Molukse familie naam afkomstig van het eiland Saparua. 

circle
circle
circle
circle

Loes Leatemia

Loes ontwikkelde een passie voor textiel en creativiteit via haar moeder, die altijd aan het naaien, borduren en schilderen was. Na twee jaar aan de lerarenopleiding voor handvaardigheid en textiele werkvormen switchte Loes naar een studie culturele antropologie en voltooide haar master in materiële cultuur. Oorsprong, identiteit en hedendaagse cultuur zijn onderwerpen die haar interesseren. Zij werkt naast haar werk als weefster als creatief verbinder aan duurzame verbindingen in de stad.

Om haar textiele en artistieke vaardigheden weer tot leven te brengen, volgde Loes meerdere masterclasses en opleidingen. In 2019 voltooide zij de 2-jarige DIY Textile opleiding in Amsterdam, in 2021 voltooide zij het basisjaar aan De Ambachtelijke Weverij. Zij volgde meerdere masterclasses in Saori weven, verven met Indigo, Japanse reparatietechniek boro, linnen weven en bindingsleer. 

 

 

Olivia de Ruiter

Olivia volgt de Rietveld Academie voor beeldende kunst in Amsterdam met een specialisatie in TxT (Textile & Tekst) en heeft het basisjaar aan De Ambachtelijke Weverij in Amsterdam afgerond.