Weefstudio Leatemia is een initiatief van Loes Leatemia. Zij werkt samen met Sera Koolmees en Olivia de Ruiter.

 

circle
circle
circle

Loes Leatemia

Loes studeerde culturele antropologie en voltooide haar master in materiële cultuur, met een specialisatie in Indonesië en Molukse cultuur. Zij deed onderzoek naar hoe Molukkers in Nederland hun huizen inrichten. Textiel is altijd haar passie geweest. Oorsprong, inheemse kennis en vaardigheden geplaatst in een  hedendaagse context zijn onderwerpen waaraan zij werkt. Naast haar werk als beeldend kunstenaar en wever werkt zij als creatief verbinder aan maatschappelijke vraagstukken in de stad.

Loes volgde meerdere masterclasses en opleidingen. In 2019 voltooide zij de 2-jarige DIY Textile opleiding in Amsterdam, volgde Saori masterclasses in Londen (2020) en in 2021  deed zij het basisjaar aan de WeefAcademie . Op dit moment verdiept zij zich in de verschillende elementen die onderdeel vormen van het weven van ikat; ontwerp, binden, verven, weven. 

Sera Koolmees

Sera  was al jong gefascineerd door textiel, culturen, verhalen en films. Na een reis door Zuid-Amerika werd de liefde voor weven nog sterker. Ook de verhalen van vrouwen over de betekenis van textiel en het weven in hun leven lieten een blijvende indruk achter. Terug in Nederland studeerde Sera culturele antropologie en deed ze gelijktijdig ook de audiovisuele afdeling op de Gerrit Rietveld Academie. Na beide studies afgerond te hebben, werkt ze op het snijvlak van communicatie & participatie voor maatschappelijke organisaties en NGOs waarbij ze haar creatieve achtergrond zoveel mogelijk inzet. 

In haar vrije tijd verdiept Sera zich in het handweven, het maken van collages en foto-borduren. Ze volgde een cursus bij de Ambachtelijke Weverij, workshops bij de Textielfabrique, en ontdekte het Saori-weven bij Loes. Helemaal op haar plaats in het vrije weven, trekt ze graag met Loes op om meer mensen te inspireren met de liefde voor het weven. 

Olivia de Ruiter

Olivia studeert TxT aan de Gerrit Rietveld Academie.