Twee daagse masterclass Lente Weven (Saoristijl)

12mei2023
13mei2023

Het is Lente! We maken weefsels die luchtig en tegelijkertijd warm zijn!

Van 10.00 tot 16.00

Bij Weefstudio Leatemia

Pieter Vlamingstraat 5

€250 incl. materialen, koffie, thee en wat lekkers

Loes Leatemia

Lente weven

Wat fijn de zon schijnt langer, bloemen en gewassen ontspringen, vogels fluiten harder; lente is een nieuw begin, we laten het oude achter ons, schudden het van ons af. Tijdens deze twee-daagse Lente Weven ontdek je inspiratie uit de natuur en hoe je deze kan verwerken in een weefwerk. Luchtig, met een combinatie van linnen, katoen en wol.  Je hebt voldoende tijd om een mooie sjaal te maken.  

We weven op een vrije manier van weven; Saori stijl.  Een vrije manier van weven waar je gebruik maakt van textuur, kleur, en materiaal om tot een prachtig geweven werkstuk te komen. We weven op staande weefgetouwen (3 Saori en 2 Schacht en Spindle). We zorgen voor alle materialen en gereedschappen die nodig zijn voor de masterclass, inclusief weefgetouwen en  garens om uit te kiezen. Ook om op het werk te borduren of te appliqueren.

De masterclass is geschikt voor zowel beginners als ervaren wevers. Iedereen kan een eigen unieke weefwerk maken, ongeacht ervaring. Ontdek de prachtige Japanse Saori-weeftechniek en geniet van twee ontspannen en creatieve dagen.

Vrijdag en zaterdag: 12 en 13 mei 

Kosten: €250 per deelnemer, inclusief materialen, koffie, thee en wat te eten!
Maximaal 5 deelnemers, minimal 3 deelnemers

 

Registratie is niet meer mogelijk