Twee daagse masterclass Lente Weven (Saoristijl)

23jun2023
24jun2023

Het is Lente! We maken weefsels die luchtig en tegelijkertijd warm zijn!

Van 10.00 tot 16.00

Bij Weefstudio Leatemia

Pieter Vlamingstraat 5

€250 incl. materialen, koffie, thee en wat lekkers

Loes Leatemia

Lente weven

Wat fijn de zon schijnt langer, bloemen en gewassen ontspringen, vogels fluiten harder; lente is een nieuw begin, we laten het oude achter ons, schudden het van ons af. Tijdens deze twee-daagse Lente Weven ontdek je inspiratie uit de natuur en hoe je deze kan verwerken in een weefwerk. Luchtig, met een combinatie van linnen, katoen en wol.  Je hebt voldoende tijd om een mooie sjaal te maken.  

We weven op een vrije manier van weven; Saori stijl.  Een vrije manier van weven waar je gebruik maakt van textuur, kleur, en materiaal om tot een prachtig geweven werkstuk te komen. We weven op staande weefgetouwen (3 Saori en 1 Schacht en Spindle). In de studio is divers materiaal aanwezig om mee te weven. Ook om op het werk te borduren of appliqueren.

De masterclass Saori-weven is zeer toegankelijk voor beginners en ervaren wevers, aangezien er geen vaste regels zijn. Iedereen kan een eigen unieke weefwerk maken, ongeacht ervaring. Ontdek de prachtige Japanse Saori-weeftechniek en geniet van ontspannen en creatieve dagen.

Vrijdag en zaterdag: 23 en 24 juni

Kosten: €250 per deelnemer, inclusief materialen, koffie, thee en wat te eten!
Maximaal 4 deelnemers, minimal 3 deelnemers

 

Registratie is niet meer mogelijk