Twee daagse masterclass Zomer Weven (Saoristijl)

14jul2023
15jul2023

2 daagse Masterclass

Van 10.00 uur tot 16.00 uur

Bij Weefstudio Leatemia

€250 incl. materialen, koffie, thee en wat lekkers

Loes Leatemia

 

Zomer Weven

Wat fijn dat de zon volop schijnt en de bloemen in bloei staan. De zomer is genieten van zon, schaduw, een frisse wind, een bruisende stad. Tijdens deze twee-daagse Zomer Weven ontdek je inspiratie uit de natuur en hoe je deze kan verwerken in een weefwerk. Luchtig, met een combinatie van linnen, katoen en wol.  Je hebt voldoende tijd om een mooie sjaal of een stof te maken die je thuis kan ophangen of verwerken tot kleding.  

We weven volgens de Saori stijl.  Een vrije manier van weven waar je gebruik maakt van textuur, kleur, en materiaal om tot een prachtig geweven werkstuk te komen. We weven op staande weefgetouwen (3 Saori en 1 Schacht en Spindle). In de studio is divers materiaal aanwezig om mee te weven. Ook om op het werk te borduren of appliqueren.

De masterclass Saori-weven is zeer toegankelijk voor beginners en ervaren wevers, aangezien er geen vaste regels zijn. Iedereen kan een eigen unieke weefwerk maken, ongeacht ervaring. Ontdek de prachtige Japanse Saori-weeftechniek en geniet van twee ontspannen en creatieve dagen in een prachtige intieme weefstudio. Bij warm weer kunnen we ook buiten onder een grote boom weven.


Maximaal 4 deelnemers, minimal 3 deelnemers

 

Er zijn 4 plaatsen beschikbaar.