1 dag masterclass Vrij Weven (Saoristijl)

18okt2024

Van 10.00 tot 16.00

Bij Weefstudio Leatemia

Pieter Vlamingstraat 5

€125 incl. koffie, thee en wat lekkers

Loes Leatemia

Je creativiteit en leven warm onderhouden wanneer de lente bijna weer om de hoek komt kijken.

Hoe blij was ik toen ik het Saori weven ontdekte. Een vrije manier van weven waar je gebruik maakt van textuur, kleur, en materiaal om tot een prachtig geweven werkstuk te komen.
Tijdens deze twee-daagse ontdek je waar je inspiratie van krijgt, hoe je deze met kleur en textuur tot een warm weefwerk kan maken. Je hebt voldoende tijd om bv een mooie sjaal te maken, een troostdoek of tas. Of heb je materiaal liggen, waarmee je wilt weven? Neem het mee.

We weven volgens de Saori stijl. Een vrije manier van weven waar je gebruik maakt van textuur, kleur, en materiaal om tot een prachtig geweven werkstuk te komen. We weven op staande weefgetouwen (3 Saori en 2 Schacht en Spindle). In de studio is divers materiaal aanwezig om mee te weven. Ook om op het werk te borduren of appliqueren.

De masterclass Saori-weven is zeer toegankelijk voor beginners en ervaren wevers, aangezien er geen vaste regels zijn. Iedereen kan een eigen unieke weefwerk maken, ongeacht ervaring. Ontdek de prachtige Japanse Saori-weeftechniek en geniet van een ontspannen en creatieve dag in een prachtige intieme weefstudio. 

.  

 

Er zijn 4 plaatsen beschikbaar.